2014 m. Europos taurės etapai: Marselis, Luganas

22 balandžio 2014
Komentarai: 0
Kategorija: Pasiekimai
22 balandžio 2014, Komentarai: 0

Treneris Algis Patašius: „Ką tik baigėsi varžybos Marselyje, Prancūzijoje, šiandien jau esame Lugano mieste, Šveicarijoje. Mūsiškių startus vertinu teigiamai, nes po daugiau kaip pusmečio pertraukos aplenkti tuos, kurie buriavo ir žiemą, ganėtinai sudėtinga.
Visas keturias dienas šioje Viduržemio jūros pakrantėje buvo labai sudėtingi vėjai, jie sukiojosi labai smarkiai ir be sistemos, todėl apgalvoti ir įvykdyti strateginius distancijos buriavimo uždavinius buvo išties keblus reikalas.

Geriausiai sekėsi Laser Radial klasėje startavusiems Rokui Rudgalviui ir Kotrynai Kneižytei. Jiems abiems tai buvo pirmos rimtos varžybos šioje klasėje, nes dar pernai jie abu buriavo Laser 4.7 klasėje.
Marselyje šioje klasėje varžėsi 184 dalyviai. Rokas ir Kotryna paskutinę dieną pateko i sidabrinį laivyną ir galutinėje įskaitoje užėmė atitinkamai 90 ir 108 vietas. Kristupas Mažonas su Robertu Urbonavičiumi paskutinę dieną buriavo „bronziniame” laivyne ir galutinėje įskaitoje užėmė atitinkamai 136 ir 145 vietas.

Olimpinėje Laser Standard klasėje plaukęs Marius Žemgulis aplenkė 7 dalyvius ir užėmė 38 vietą tarp 45 dalyvių.

Beje, varžybas apkartino gana smarki vagystė, kai po vienos nakties neradome beveik pusės isdžiaustytų specialių buriuotojiškų rūbų, nors organizatoriai skelbia, kad yra ir apsauga ir stebėjimo vaizdo kameros.Buvo gan vėsoka, tad buriuotojams teko rengtis kasdieniniais rūbais…

Šveicarijos Lugano ežere Europos taurės regata prasidės penktadienį ir baigsis pirmadienį. Po to važiuojame į Italijos Gardos ežerą, kur vyks bene skaitlingiausia dalyvių skaičiumi regata”

Komentavimo galimybė išjungta.