2015 metų naujienos!

12 gegužės 2015
Komentarai: 0
Kategorija: Pasiekimai
12 gegužės 2015, Komentarai: 0

Pirmųjų šių metų varžybų įspūdžiai tiesiai iš Lugano (Šveicarija) Europos buriavimo taurės etapo. Apie mūsų „lazeristų” rezultatus pasakoja treneris Algis Patašius:
„Kaip pirmoms varžyboms – visai neblogai.
Mūsų „standartistams” tai buvo pirmos varžybos šioje klasėje.
Gaila, kad Rokas, Robertas ir Kotryna šiek tiek sirguliavo, bet gerai, kad nors oras pasitaisė.
Tiesa, pirmą dieną prabuvome ant kranto. Buvo retas atvejis, kai Lugane plaukimai neįvyko dėl stipraus vėjo. Nuo kranto stebėjome teisejų mėginimus išstatyti distanciją ir užsiinkaruoti, bet tai nebuvo paprasta, kai vėjo gūsiai viršijo 20 m/s.
Antrą ir trečią dienomis įvyko penki plaukimai.
Geriausiai sekėsi Rokui Rudgalviui, kuris tarp 30 Standard klasės dalyvių užėmė 8 vietą, o jaunių grupėje liko antras po buriuotojo iš Prancūzijos. Po pirmųjų plaukimų buvęs 12 – tas, Kristupas Mažonas paskutinę dieną šiek tiek pablogino savo vietą ir liko 14 – tas ir tarp jaunių – antras, o Robertas Urbonavičius paskutinę dieną gerokai pataisė savo poziciją, bendroje įskaitoje užimdamas 16 vietą.

Laser Radial klasėje buriavusi Kotryna Kneižyte užėmė gerą 16 vietą tarp 37 dalyvių, o jaunių grupėje buvo antra, nusileidusi tik Vokietijos jaunajai buriuotojai.
Priekuliškis Neilas Straukas, užeme 24 vietą. Tai geras rezultatas šiam jaunam Klaipėdos rajono buriuotojui, pirmą kartą dalyvavusiam tokio rango varžybose. Ši Europos taurės regata Neilui buvo ir tuo pačiu pirmosios varžybos užsienyje.

Šį treciadieni-sestadieni Gardoje vyks Italijos Laser klasės regata, kuri mums bus geras pasiruošimas Europos taurei, kuri vyks čia pat balandzio 9-12 dienomis.

Šiandien mes poilsiaujame, nes vakar pasibaigė keturias dienas trukusi Velykinė jaunių regata. Dalyvavo trys mūsų Radialai: Rokas, Kotryna ir Neilas.

Buvo idealios sąlygos varžyboms bei treniruotėms „standartistams” Kristupui ir Robertui, nes Standartų nebuvo varžybų programoje.

Po aštuonių plaukimų Rokas užėmė 15 vietą, Kotryna – 49 ir Neilas – 111. Iš viso Radial klasėje startavo 118 dalyvių.
Tai buvo geras pasiruošimas Europos taurės regatai, kuri prasidės balandžio 9 dieną. Paskutinė varžybų diena – sekmadienis, planuojama įvykdyti 8 plaukimus.”

Trenerio Algio Patašiaus žadėtas tęsinys apie Europos Taurės etapus:
„2014 m balandis. GARDA – Skaitlingiausia dalyvių skaičiumi ir didžiausią „svorį“ turinčia regata Malcesine (Italija), Gardos ežere užbaigė buriavimo sezono pradžią „Žiemio“ jaunieji Laser jachtų klasės buriuotojai.

Regata svarbi buvo ne tik mūsų jauniams, bet ir Europos buriavimo elitui, kuris „pakeliui“ į Pasaulio taurės etapą Hyeres (Prancūzija), užsuko į nuostabaus grožio Gardos ežerą, kad pasitikrintų save ir patikrintų jaunimą Europos taurės regatoje.
Mūsų mokyklai šiemet atstovavo atsijauninusi komanda, kadangi praeitais metais su „Žiemiu“ atsisveikino buvę mūsų lyderiai: D.Kneižys, M.Pekūnas ir M.Žemgulis. Pirmieji du pasirinko studijas Lietuvos Aukštojoje Jūreivystės Mokykloje, o Marius Žemgulis ruošiasi baigiamiesiems egzaminams H.Zudermano gimnazijoje.

Nors ir turėjome puikias orų ir vėjų sąlygas treniruotis ir rungtyniauti, tačiau po šešių mėnesių pertraukos rungtyniauti su dalyviais, besitreniruojančiais ir žiemą, nėra paprasta…

Daugiausiai dalyvių startavo Laser Radial klasėje.

Vyrų grupėje (213 dalyvių) startavo „žemiečiai“ Rokas Rudgalvis ir Neilas Straukas.
Aukštą (15 ) vietą Velykinėje jaunių regatoje iškovojęs Rokas ir Europos taurėje užėmė aukščiausią vietą tarp Lietuvos atstovų – 63. Jaunajam „Žiemio“ buriuotojui iš Priekulės N.Straukui, pirmą kartą dalyvaujančiam tokio rango varžybose, kol kas sekėsi kukliau, tačiau šių regatų patirtis ir nuoširdus darbas ateityje padovanos ir pergalių. Šiam sportininkui dar viskas priešaky…

Moterų grupėje startavo 85 sportininkės.
Jaunoji „Žiemio“ buriuotoja Kotryna Kneižytė šioje regatoje rungtyniavusi su Europos moterų buriavimo „žvaigždynu“, užėmė 51 vietą, o pirmąją puikiu taktiniu stiliumi iškovojo Lietuvos buriavimo žvaigždė, olimpinė medalininkė Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt.

Mūsų Laser Standard klasės buriuotojams jauniams Kristupui Mažonui ir Robertui Urbonavičiui Europos taurė buvo pirmosios tokio lygio varžybos šioje olimpinėje klasėje.
Šis „pirmasis blynas“ neprisvilo, o Kristupas ir Robertas, Gardoje rungtyniavę jau tarp aukščiausios klasės buriavimo meistrų, neabejotinai gavo daug vertingų pamokų ir įgijo neįkainojamos patirties.
Tarp 100 Laser Standard klasės meistrų Kristupas užėmė 84-tą, o Robertas – 93-čią vietą.

Gaila, kad dėl šaltų orų vėl esame priversti padaryti pertrauką prieš vienas svarbiausių buriavimo varžybų Lietuvoje – Lietuvos Taurės regatą Nidoje, kuri vyks jau už dviejų savaičių.”

Š.m. balandžio 30 – gegužės 03 d. Nidoje įvyko Lietuvos buriavimo taurė bei Vl. ir V. Mamontovų atminimo varžybos.
Startavo rekordinis dalyvių skaičius – 146 buriuotojai iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Sąlygos buvo įvairios – nuo silpno iki stipraus vėjo. Antrąją varžybų dieną vos finišavus paskutinėms jachtoms, užgriuvo 18 m/s škvalas su lietumi. Trečiąją dieną jau pastoviai pūtė 12-13 m/s vėjas, gūsiuose sustiprėdavęs iki 17-18 m/s. Teisėjai tą dieną startų nedavė. Paskutinę dieną pasirodė saulė ir vėjas siekė 5 m/s.
Varžybose dalyvavo trenerio Algio Patašiaus 6 ir Mariaus Nagdasovo 7 auklėtiniai.
Varžybų rezultatai:

http://www.lbs.lt/…/lietuv…/984-lietuvos-buriavimo-taur.html

 

Komentavimo galimybė išjungta.