2019 Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos “Žiemys” sezonas baigtas!

27 lapkričio 2019
Komentarai: 0
Kategorija: Pasiekimai
27 lapkričio 2019, Komentarai: 0

2019 Klaipėdos krašto  buriavimo mokyklos “Žiemys” sezonas baigtas!

Štai ir prabėgo šių metų kupinas emocijų, buriavimo sezonas. Išlaukus stiprių, praūžusių vėjų, ištaikius momentui, uždarėme buriavimo mokyklos “Žiemys” sezoną!

Spalio 4-6 d. Kauno mariose vykusioje ir beveik 250 pajėgių buriuotojų sutraukusioje tarptautinėje „Rudens vėjo“ regatoje tarp estų, latvių ir lietuvių šiemet dominavo sportininkai iš Baltarusijos. „Regatą vertinu puikiai – įvyko visos 8 planuotos lenktynės, sportininkų nuotaikos pakilios. Itin džiugina vaikų nusiteikimas ir ištvermė. Paskutinę dieną ryte jachtklube jau buvo pasirodęs šerkšnas, tačiau nė vienas sportininkas nuo lenktynių nenusiėmė, visi šauniai susidorojo su šalčio iššūkiu“,- pasibaigus regatai teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos viceprezidentas sportiniam buriavimui Rimantas Vilkas.

Tarptautiškumo nauda neabejojo iš Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis. Pasak jo, kuo platesnė tarptautinė buriavimo patirtis yra vienas pagrindinių Lietuvos buriuotojų sąjungos prioritetų.

“Šauniai regatoje pasirodė “Žiemio” du auklėtiniai: Jonas Macevičius, iškovojęs trečiąją vietą, kovęsis su galingu baltarusių Laser 4,7 „desantu“, kai bet kuris iš keturių baltarusių galėjo būti pirmas”, džiaugėsi treneris Algis Patašius. Du iš jų Jonas ir „nukovė. Benas Bestauskas “Optimist U12” jachtų grupėje taip pat iškovojo trečiąją vietą nusileidęs tik Baltarusijos ir Latvijos atstovams.

„Rudens Vėjo“ regata buvo paskutinės „reitinginės“ Laser klasės varžybos, po kurių jau akivaizdu, jog Laser 4,7 klasėje dvi pirmosios vietos yra „Žiemio“: Nr. 1 yra Nojus Bestauskas, Nr.2 – Jonas Macevičius. Gali būti, jog Paulius Petrošius bus trečias…

Turbūt didžiausias netikėtumas Laser Radial klasėje yra Patriko Tamašausko vasaros šuolis į šios klasės lyderių būrį. Patrikas, kuris visiems savo varžovams-vaikinams nepaliko vilčių Lietuvos čempionate Nidoje, šįkart Kaune užtvirtino savo lyderio poziciją. Jis – Nr.1 Laser Radial jachtų klasėje.
Išbandymas žvarbiu rudens vėju Žiemio lazeristams buvo sėkmingas.

“Žiemio optimist” pasiekimai šiemet – Vilius Vasiulis LR Buriavimo rinktinės narys atatsovavo šalį Prancūzijoje, kru paisrodė geriausiai iš lietuvių.

Į Klaipėdą iš Kauno parvežtas aukso medalis iš LR jaunių čempionato. 2 bronzos medaliai iį LR vaikų čempionato, laim,ėtas maratonas Platelių regatoje.

Pilnus regatos rezultatus galima rasti: https://regatos.lt/rv2019

Šį sekmadienį vyko buriavimo sezono uždarymo varžybos Drevernoje, rėmėjo „Biofarmacija” prizams laimėti. Turėjome net 5 lenktynes, kuriose varžėsi ir paskutinius štrichus sudėjo Žiemio auklėtiniai. Į kolektyvą pasijungė ir buriuotojai iš Žemaitijos (Plungės komanda) 😊👍

Laser radial:

1 vieta – Patrikas Tamašauskas (Klaipėdos raj.)
2 vieta – Benas Klioštaraitis (Klaipėda)

Laser 4.7

1 vieta – Nojus Bestauskas (Klaipėdos raj.)
2 vieta – Jonas Macevičius (Klaipėdos raj.)
2 vieta – Paulius Petrošius (Klaipėda)

Stipriausia mergaitė – Ema Kuodytė! 😊👍

Optimist grupė:

A Grupė

1 vieta – Benas Bestauskas (Klaipėdos raj.)
2 vieta – Adomas Kručius (Klaipėdos raj.)
2 vieta – Vilius Vasiulis (Klaipėda)

Jauniausia dalyvė – Liepa Jonuškaitė! 😉👍

B Grupė

1 vieta – Domas Gudauskas (Žemaitija)
2 vieta – Elena Abrutytė (Žemaitija)
3 vieta – Meda Abrutytė (Žemaitija)

Sveikiname nugalėtojus, ačiū Rėmėjams, tėveliams, organizatoriams ir iki kitų startų sekantį sezoną. O dabar sportininkai ruošis sekantiems metams stiprindami jėgas, ištvermę sporto salėje ir baseine. 😉✌

Komentavimo galimybė išjungta.